پنج شنبه 86 شهریور 8 , ساعت 2:7 صبح
|
فضیلت مهدی شناسی
چگونه می توان امام زمان را شناخت؟
خواسته امام
چگونه انتظار بکشیم؟
موانع ظهور حضرت ولی عصر (عج) -----------------------------
فضیلت مهدی شناسی
امام محمد باقر علیه السلام: «کسی که با معرفت امامش بمیرد، مانند کسی است که با حضرت قائم علیه السلام در خیمه اش بوده باشد.» این بشارت، برای کسانی که آرزوی درک زمان ظهور امامشان را دارند، بزرگ ترین مژده و بالاترین نوید است. این حدیث نورانی و بشارت انگیز تمام مهدی باوران را به اهمیت و فضیلت «مهدی شناسی» و التزام به نشانه ها و آثار آن معتقد می سازد. کسی که به مقام «مهدی شناسی» برسد، حتی اگر در ظاهر به دلیل تأخیر ظهور، از درک محضر مولایش محروم بماند، چیزی ا مقام مؤمنان در زمان ظهور کم نخواهد داشت، چرا که قلب او از رهگذر معرفت، همواره در محضر امام عصر خویش حاضر بوده و در واقع لحظه ای از درک حضور آن حضرت محروم و مهجور نمانده است. آری مهدی شناسان مقیمان درگاه محبتش و حاضر در خیمه گاه معرفتش هستند. پس خوشا به حال مهدی شناسان که قلب پاک خویش را خیمه گاه محبت و معرفت او ساخته اند و به حضور و ظهوری همیشگی راه یافته اند. پس خواهرم و برادرم اینک بشتاب تا معرفت و شناخت خود را نسبت به آن یگانه ی دوران و آن امیر مهربان ارتقا بخشیم و توفیق جرعه نوشی از جام محبت، معرفت، ولایت، رأفت و دعای خیر حضرتش را از خداوند طلب نماییم.
چگونه می توان امام زمان را شناخت؟ آیت الله جوادی آملی: شناخت دو گونه است: یکی شناخت تاریخی و ظاهری و دیگری شناخت واقعی که مهم تر از اولی است. مهم آن است که ما حضرت را حقیقتا بشناسیم و حضرت ما را ببیند (به ما توجه نماید)، نه اینکه ما حضرت را ببینیم. در زمان پیامبر(ص) ، کم نبودند کسانی که وجود مبارک حضرت را می دیدند، اما خدای سبحان درباره ی آنها فرمود: «تراهم ینظرون الیک و هم لا یبصرون» آنها را می بینی که به تو نگاه می کنند ولی تو را نمی بینند، یعنی اهل بصیرت نیستند. اگر ما طوری رفتار کنیم که وجود مبارک امام زمان(عج) ما را بپسندد، هنر است. خداوند که بر همه چیز بینا است، روز قیامت به یک عده نگاه نمی کند: «و لا یکلمهم الله و لا ینظر الیهم یوم القیامة» آن نگاه تشریفی را نسبت به عده ای اعمال نمی کند و با آنها صحبت نمی کند. اگر ما واقعا در مسیر صحیح حرکت کنیم، حضرت ما را می بیند و این نظر تشریفی ایشان برای ما شرف است وگرنه دیدن فیزیکی خیلی کارساز نیست. همچنان که خیلی ها پیامبر اکرم(ص)، امیرالمؤمنین(ع) و حضرت زهرا(س) را می دیدند، ولی بصیرت نداشتند. دیدن های تشریفی مهم است، نه نگاه صوری. البته گاهی همان نگاه صوری هم پدید می آید و انسان وجود حضرت را از نزدیک زیارت می کند و فیضی می برد و مشکل او هم به برکت حضرت از طرف خداوند حل می شود. اما مهم همان دیدن حضرت از روی بصیرت است. برگرفته از مجله امان
خواسته امام یکی از یاران امام صادق (ع) از ایشان سخنی را نقل می کند: -چقدر از شما می شنوم که سلمان فارسی را نام می برید؟ -نگو سلمان فارسی، بگو سلمان محمدی. می دانی چرا سلمان اینقدر نزد ما عزیز و گرامی است؟ - نه نمی دانم مولای من! -سلمان به خاطر سه ویژگی نزد ما عزیز و گرامی است: 1- خواسته ی امیر المؤمنین را بر خواسته ی خود ترجیح می داد. 2- محرومان و فقرا را دوست داشته و بر ثروتمندان ترجیح می داد. 3- علم و عالمان را گرامی می داشت. سلمان، عبد صالح خدا، حق گرا و مسلمان بود و از مشرکین نبود. آری، سلمان خواسته ی امیرالمؤمنین را بر خواسته ی خود ترجیح می داد. یعنی خواسته ی امام زمان خود را بر خود و خواسته اش مقدم می داشت. سلمان اگر امروز بود چه می کرد؟ ما که به ایرانی بودن سلمان افتخار می کنیم، ما چه می کنیم؟ ما چقدر خواسته ی مولایمان را در نظر گرفته ایم؟ وقت حرف... وقت کار... وقت نگاه... وقت... چقدر حساب کرده ایم آقا این کار را دوست دارد یا نه؟ آیا آقا می پسندد یا...؟ برگرفته از نشریه امان
چگونه انتظار بکشیم؟ آشنایی با وظایف منتظر در زمان غیبت ما را یاری خواهد نمود که هر چه نیکوتر انتظار قیام آن بزرگوار را بکشیم. در اینجا اندکی از آن وظایف را می آوریم: 1- شناخت حضرت مهدی (عج) یکی از مهمترین وظایف ما در زمان غیبت شناسایی آن بزرگوار است و باید بدانیم که مقصود از این شناسایی تنها آشنایی علمی و یا تاریخی آن حضرت نیست. بلکه باید به مقامات معنوی آن بزرگوار عرفان پیدا کنیم و امید است در مرحله بعد به آن حضرت قلبا محبت داشته باشیم. 2- خودسازی باید بدانیم که اگر از امام زمان خود دوریم، اگر حضرت مهدی (عج) غایب است، همه و همه نتیجه ی اعمال زشت خود ماست. پس باید خود را بسازیم، باید اعمالمان را اصلاح نماییم، گویی همواره در مقابل مولایمان امام زمان (عج) قرار داریم. حضرت مهدی (عج) نیز به این نکته نظر دارند، آنجا که می فرمایند: «هریک از شما باید به آنچه که به وسیله آن به دوستی ما نزدیک می گردد، عمل کند و باید از آنچه که به وسیله آن به ناخشنودی و خشم ما می رسد، بپرهیزد.» 3- آماده کردن جامعه پس از آنکه حضرت مهدی (عج) را شناختیم و اعمال صالح پیشه کردیم، باید به دگر سازی و شناساندن آن بزرگوار به دیگران بپردازیم و این وظیفه ای بس مهم و عظیم است. 4- دعا برای آن حضرت دعا کنیم و ظهور آن حضرت را از خداوند بخواهیم که خود ایشان فرمودند: «برای فرج بسیار دعا کنید که براستی گشایش خود شما نیز در آن است.» دعای عهد را صبحها بعد از نماز حتما بخوانیم. در قنوتهای نماز دعای فرج را فراموش نکنیم و به یاد داشته باشیم که دعا کردن برای آن حضرت از حقوقی است که آن بزرگوار به گردن ما دارند. و نیز دعای ندبه را که زبان حال یک فرد منتظر و شیدای شیعی و سرشار از معانی جالب و ژرف است، در روزهای عید و هر جمعه صبح بخوانیم. 5- صدقه برای سلامتی آن حضرت صدقه دهیم و پس از نمازهای یومیه خواندن آیة الکرسی را برای سلامتی آن حضرت فراموش ننماییم. 6- توسل به امام زمان (عج) حل مشکلات و ناراحتی های خود را از آن حضرت بخواهیم و مطمئن باشیم که ایشان مناجات های ما را می شنود و به آن پاسخ می دهند. (ان شاء الله تعالی) 7- پیروی از نمایندگان امام زمان (عج) از نواب عام آن حضرت، فقهای بزرگ شیعه پیروی نماییم و بدانیم که به فرمان حضرت در زمان غیبت، تحت سرپرستی آنها هستیم. 8- انتظار فرج و صبر دو امر مهم یعنی انتظار فرج و صبر در مقابل ناملایمات را از خداوند متعال مسئلت نماییم. برگرفته از کتاب: شناخت امام زمان (عج)
موانع ظهور حضرت ولی عصر (عج) موانع ظهور حضرت ولی عصر (عج) را باید در عوامل فردی و اجتماعی جستجو کنیم. حضرت بقیة الله (عج) طی نامه ای به شیخ مفید می نویسند: «اگر شیعیان ما یک پارچه و یک دل به پیمان خود با ما وفا می کردند، هرگز سعادت دیدار ما از آنان به تاخیر نمی افتاد. تنها اعمال بدِ خودِ آنان است که آنان را از دیدار ما محروم نموده است.» بر این اساس موانع ظهور حضرت را می توان در موارد ذیل خلاصه کرد: عدم معرفت واقعی و احساس نیاز اکثر افراد، معرفت صحیحی نسبت به امام زمان ندارند. برای اینکه به معرفتمان نسبت به امام زمان و میزان احساس نیازمان به ایشان پی بریم، به فرمایش حضرت در تشرُّف یکی از اَحبار در مسجد جمکران توجه نمایید. حضرت فرمودند: «شیعیان ما بهاندازه آب خوردنی، ما را نمی خواهند. اگر بخواهند دعا می کنند و فرج ما می رسد.» عدم معرفت، عدم نیاز را در پی دارد. ناسپاسی یکی دیگر از موانع ظهور که از مردم نشأت می گیرد، ناسپاسی و کفران نعمت مردم در برابر نعمات بی حد و اندازه مادی ومعنوی خداوند- بخصوص نعمت ولایت که بزرگترین نعمت هامی باشد- است. معصیتها نشان دهنده این ناسپاسی هستند. وجود صفات رذیله و وابستگی به دنیا این مساله از عدم معرفت عمیق نسبت به امام زمان (عج) و غفلت از آن حضرت نشات می گیرد. اگر ایمان داشتیم به اینکه هر لحظه ممکن است حضرت شرفیاب شوند، خانه دل خود را از جمیع گناهان و صفات رذیله و حیوانی و شیطانی، و محبت دنیا پاک می کردیم و آن را برای تشریف فرمایی آن عزیز، به صفات حمیده مزین می نمودیم. ولی غفلت بزرگی که ما را فرا گرفته،آنچنان ما را در صفات رذیله و محبت دنیا غرق نموده که اصلاً به فکر اینکه باید برای فراهم نمودن ظهور امام زمان (عج) قدری از آنچه که با شأن و مقام آن حضرت منافات دارد کناره بگیریم، نیستیم.
اللهم عجل لولیک الفرج |